måndag 17 oktober 2011

Pretzels recept

Kringlor är ju jätte poppis här. Alla äter det - och älskar det. Själv är jag inte särskilt förtjust i de små hårda. Däremot de stora som man kan baka själv är jätte goda! Tänkte jag skulle lägga upp ett recept på dom som jag har lärt mig i skolan.
Ingredienser

1 msk jäst
1 1/3 dl varmt vatten
1 tsk socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk salt

Hur man gör...
1) Sätt ugnen på 163 grader
2) Blanda jästen, vattnet och sockret. Låt stå i sådär fem minuter - tills det har löst upp sig.
3) Blanda mjölet, saltet i en annan skål.
4) Efter att de fem minuterna har gått så blanda ner mjöl blandningen.
5) Rör ihop allt. Den sak vara lite kletig, men är den för kletig så lägg till mer mjöl.
6) lägg degen på bordet och knåda. Dela upp den i olika bollar som du sedan rullar ut till långa ormar.
7) Sedan börja forma kringlorna.
8) Ta in dom i ungen i tio minuter - låt sedan svalna.

Ni kan smaksätt dom på olika vis. Strö ost, pärlsocker, kanel och socker - bara fantasin sätter gränser. Man kan göra detta antingen efter eller före de har varit i ugnen.

De blir riktigt goda !!

Inga kommentarer: